Menu Sluiten

Akkuraat » Fashion in Belgium

Akkuraat

DE WIELEMAN 8 DIKKELVENNE 9890 Belgium Tel: +32 9 258.05.64. Website: AKKURAAT.EU

More Info

Welkom bij AKKURAAT !

Uw specialist in digitale patronen voor lingerie, badgoed en sportkleding, evenals bovenkleding. Kan je hulp gebruiken bij het creëren, digitaliseren en graderen van jouw patronen en deze in de gewenste extensie laten leveren aan je confectieatelier? Wil je een professioneel oog voor advies en optimalisatie van de pasvorm en een constante betrouwbare maatvoering van je kledingcollectie? Heeft je bedrijf tijdelijk versterking nodig? Dan zal AKKURAAT je zeker kunnen helpen!…

Ik ben Helga De Filette, een creatieve- maar vooral technische- patronen-nerd.

Dankzij mijn uitzonderlijk ruimtelijk inzicht ontwikkelde ik van jongs af aan een oog voor de schoonheid van vormen en belijningen. In combinatie met een liefde voor meetkunde en wiskunde leidde dit tot mijn passie voor technisch tekenen.

Aanvullend op mijn Humaniora volgde ik zowel een 3 jarige opleiding Modelisme en Patroontekenen als een opleiding Modetechnologie in HOGENT. Maar in deze steeds in beweging blijvende sector vol innovatie en evolutie vind ik het ook nodig om bij te blijven met de laatste tendensen.

Na meer dan 20 jaar ervaring in de lingerie- en mode-industrie als modeliste en patroonmaakster nam ik de stap om freelance verder te gaan.

De naam ‘Akkuraat’ staat voor mijn streven naar een perfect patroon met een mooie organische belijning en een pasvorm met een hoge kwaliteitsmaatstaf. Akkuraat staat ook voor het werken en afleveren van de patronen binnen de afgesproken tijdsmarge.

Luxematerialen zoals kant, broderie en tulle, evenals elastische materialen hebben geen geheimen voor mij. Hun technische aspecten zijn een meerwaarde en een uitdaging om tot het juiste patroon te komen.