Menu Sluiten

Van Loock » Fashion in Belgium

Van Loock

Office Langestraat 49 Zandhoven 2240 Belgium Tel: +32 3 484 30 88 Website: www.vanloock.com

More Info

OVER ONS


Al 75 jaar lang is Van Loock een gevestigde waarde op het gebied van schoenen en lederwaren. In 1946 begon grootvader Albert Van Loock de boerderijen in de buurt te bezoeken met zijn bakfiets, waarin enkele schoenen zaten verstopt. De mensen konden de juiste maat bestellen, en die werd dan enkele weken later aan huis geleverd. Na enkele jaren maakte grootmoeder Yvonne een klein plaatsje vrij in het café, en dat werd de allereerste etalage.

Het kleine winkeltje werd een echte schoenwinkel, waar ondertussen ook handtassen en andere accessoires worden verkocht. Yvonne, en later hun twee dochters, hielpen mee in de winkel. Na verschillende verbouwingen bleef de zaak groeien, en in 1991 kregen de heren hun eigen afdeling. Later, in 1997, kwam er ook een aparte kinderafdeling. De drie kinderen van dochter Rita werken ondertussen ook voltijds mee in de zaak van hun ouders.

In 2009 was het tijd voor de voorlopig laatste verbouwing, en werd er plaats gemaakt voor een aparte handtassenafdeling. Ook reiskoffers en boekentassen hebben nu hun eigen plaats. Voor het ontwerp werd de Belgische architect Vincent Van Duysen aangesproken, die de opdracht kreeg om een strakke winkel te maken met aandacht voor mooie materialen, en waar de schoenen en tassen de aandacht krijgen die ze verdienen. Hij is daar meer dan in geslaagd, daarvan getuigen de vele positieve reacties van klanten en schoenliefhebbers.

Roadmap Satellite Connections Business Directory | Leaflet Connections Business Directory | Leaflet

Langestraat 49 Zandhoven 2240 Belgium