Menu Sluiten

GenCom » Fashion in Belgium

GenCom

Sales: +32 11 450 550. Website: www.gencom.be

More Info

In 1974 werd General Computers opgericht als een ontwikkelingsbureau van software voor diverse computerleveranciers.

In de volgende jaren werden voor allerlei toepassingen programma’s ontwikkeld.

Begin jaren tachtig gingen softwarebureau’s zich steeds meer specialiseren in een verticale markt. Zo ontstond er behoefte aan systemen die qua hardware en software op elkaar afgestemd waren, zodat een leverancier een “totaaloplossing” kon aanbieden, compleet met diensten zoals opleiding, begeleiding, helpdesk en support.

Ongeveer 30 jaar geleden bleek, na inventarisatie, dat een groot gedeelte van onze klanten uit de kleding-, sport- en schoenenbranche kwam.

Uit de ontwikkelde programmatuur ontstonden gaandeweg modulaire pakketten voor deze modische branches met o.a. specifieke kenmerken als kleuren, maten en seizoenen.

Gencom heeft in Paal-Beringen (België) en in Nieuw-Vennep (Nederland) zijn eigen vestigingen waar ruim 40 medewerkers worden tewerkgesteld. Hieronder een 15-tal analisten en programmeurs die voor het onderhoud en de ontwikkeling van de diverse pakketten zorgen.

De Service-afdeling met een 15-tal  specialisten staat enerzijds in voor de installatie en het onderhoud van de hard –en software en anderzijds verzorgen zij de opleidingen en de begeleidingen op locatie, alsook een permanente helpdesk van 10 personen.

Dankzij onze goede producten en uitstekende service, kan Gencom op heel wat trouwe klanten rekenen. Klanten die reeds hun vierde generatie systeem van Gencom in huis hebben.

Eén van de unieke aspecten waarin Gencom zich onderscheidt, is dat er voor de gehele bedrijfskolom een ERP- oplossing verkrijgbaar is :

 • Detailhandel / Retail : FASH in, SHOE in en SPORT in
 • Groothandel / Groothandel met winkels : FASH plus, SHOE plus en SPORT plus
 • Agenturen bedrijven : FASH agent, SHOE agent en SPORT agent
 • Productiebedrijven : FASH maker en SHOE maker
 • Productie Management : Production Management System voor productiesturing met rendabiliteits –en capaciteitsopvolging.
 • Financiële administratie : Finadwin

Deze pakketten kunnen naadloos tot 1 ERP pakket aan elkaar gekoppeld worden. Alles is gecentraliseerd in 1 Oracle database en maakt gebruikt van 1 interface.

Enkele specifieke kenmerken die onze oplossingen bieden:

 • Zeer krachtige en gebruiksvriendelijke rapporten –en lijstgenerator
 • Uitgebreide Business Intelligence tool
 • Doorheen de gehele oplossing verduidelijken foto’s het geheel
 • Multitaal (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Portugees)
 • Integratie met CAD-pakketten
 • Verregaande integraties met internet en E-mail, alsook  met Adobe PDF en met MS Office toepassingen zoals Word en Excel

Gencom is met andere woorden de ICT-specialist voor de modebranche. Maar we zouden dat niet zijn zonder onze trouwe klanten. Niet alleen in het verleden, maar ook vandaag de dag luisteren wij naar wat onze klanten te vertellen hebben en waar zij, op gebied van automatisering, behoefte aan hebben.

Alleen samen met hen en met u, kunnen we ervoor zorgen dat u kan doen waar u goed in bent en dat wij, als uw  IT-partner toekomstgerichte oplossingen blijven ontwikkelen voor vandaag en morgen.

Met ruim 400 klanten heeft Gencom de afgelopen 40 jaar bewezen een betrouwbare partner te zijn, waar continuïteit en flexibiliteit op de eerste plaats staan.

Het moge duidelijk zijn dat onze filosofie en strategie voor U, als mogelijke toekomstige klant, betekent dat U de beschikking krijgt over een informatiesysteem dat een onmisbaar hulpmiddel gaat worden voor uw bedrijfsvoering.