Menu Sluiten

De Spiegelaere » Fashion in Belgium

De Spiegelaere

Office Nieuwe Abelestraat 20 Roeselare 8800 Belgium Tel: +32 (0) 51 23 29 00 Website: www.despiegelaere.be

More Info

Geschiedenis

Ruim een eeuw geleden begint onze geschiedenis : in 1894, bij de oprichting van het corseterie-atelier Declercq-Vermote te Izegem. Alles werd er gefabriceerd, zelfs de kartonnen verpakking. Het bedrijf verwierf een sterke positie op de binnenlandse markt, maar exporteerde ook in Europa. Hoogtepunt in de pioniersjaren vormde de wereldtentoonstelling in Gent in 1913. Na de Eerste Wereldoorlog stelden de eigenaars de hele zaak te koop.

Fernand De Spiegelaere studeerde geneeskunde, maar zag hier zijn kans.

In 1928 nam hij de korsettenfabriek over. Samen met zijn vrouw gaf hij het bedrijf een nieuwe toekomst. Er kwam een productie-eenheid van ondersteunende onderkleding, en later ook bh’s en combinés. Het bedrijf floreerde en in het begin van de jaren ’60 kwamen de zonen Eric en Luc in het familiebedrijf.

De firma bleef groeien omdat er nu ook producten werden geïmporteerd. De verkoop bij “Fernand De Spiegelaere” bleef stijgen en intussen meldde de derde generatie, Patrick, zich in het bestuur. Hij vormt de brug tussen de oersterke familiale traditie en het moderne management.

Naderhand werd het gamma uitgebreid met modeaccessoires (zoals juwelen en sjaals), voor verkoop naar de betere modezaak.

Dankzij de eigen confectie, het maatwerk in de klassieke corseterie en de almaar groeiende import kan de klant vandaag kiezen uit een compleet gamma kwaliteitsproducten in lingerie, badmode en modeaccessoires.

Roadmap Satellite Connections Business Directory | Leaflet Connections Business Directory | Leaflet

Nieuwe Abelestraat 20 Roeselare 8800 Belgium