Menu Sluiten

Atelier Assemblé » Fashion in Belgium

Atelier Assemblé

Contact: Machteld Van de Perre Anoek Luyten
Work Leopold de Waelstraat 30 Antwerpen 2000 Belgium Work Phone: +32 3 2160306 Cell Phone: +32 485 60 82 28 Cell Phone: +32 473 29 09 79 Website: www.atelierassemble.be

Biographical Info

Machteld van de Perre en Anoek Luyten geven samen vorm aan Atelier Assemblé.
Beiden legden een kronkelig parcours af alvorens neer te strijken in de wereld van de damesmode en kinderkledij.
Machteld was als historica werkzaam in de stoffige wereld van archieven en studeerde patroontekenen en theaterkostuum bij. Ze verzorgde de kostuums voor verschillende muziektheaterproducties. Anoek studeerde productontwikkeling en fotografie en stapte nadien in het onderwijs. Ze werkte freelance als fotograaf, voornamelijk voor theater.
In 2007 beslisten zij om alle bruikbare talenten samen te leggen. Vanaf dan werd een volledige kindercollectie per seizoen ontwikkeld. Kort daarop kwam de eerste dameslijn tot stand, aanvankelijk uit nieuwsgierigheid en in dezelfde sfeer als de kindercollectie, maar kleinschalig in oplage en beperkt in modellen.

Atelier Assemblé werd een concept dat gebruik maakte van originele oude stoffen. De eerste collecties waren uitgesproken retro en in de sfeer van de jaren 60 en 70. Uitzonderlijke prints en stofkwaliteiten als diolen, terlenka en tergal bepaalden de stijl van de collecties.

Atelier Assemblé bestaat intussen meer dan 6 jaar. Het imago en de sfeer veranderde in de loop van die jaren.
In 2009 opende Anoek en Machteld een eigen winkel in Antwerpen.

De kinderlijn werd bekend voor haar kleedjes met zomerse prints, rokjes in piqué wol, maar ook voor haar sobere witte A-lijnkleedjes en rechte broeken met paspel. Er kwamen t-shirts en sweaters bij in mooie kleurencombinaties. De modellen blijven eigenzinnig en opmerkelijk “anders”.

De dameslijn werd soberder en eigentijds. De stijl blijft herkenbaar en de snit vrouwelijk. Maar de sfeer van de collecties evolueerde naar tijdloze mode met veel aandacht voor de pasvorm.
De ontwerpers bouwden dankzij hun uitgebreid stoffenarchief een sterke kennis op over stoffen en hun mogelijkheden en kiezen nu bewust voor kwaliteitsvolle en zuivere materialen.
Assemblé, ooit gestart met een kleine kleurrijke collectie, brengt nu twee maal per jaar een volwaardige collectie voor dames. Het kleurenpallet varieert van uitgesproken naar zacht en sober, van effen stoffen naar subtiele prints.

Van bij de start is het mogelijk om in Atelier Assemblé een kledingstuk op maat te laten maken. Nog steeds kan de klant een model uit de collectie kiezen.  Hierdoor wordt in het atelier veel studiewerk verricht op figuren en pasvormen. Bij de samenstelling van een collectie wordt sterk rekening gehouden met de diversiteit van het vrouwelijke figuur.
Elke collectie van Assemblé streeft ernaar om iedere vrouw mooi te kunnen kleden, in sobere tonen of meer uitgesproken tinten.

Related by Category

No Image Available

LolaLiza

0800 7576 7576
No Image Available

Helder Antwerp

+32 474 01 38 64
No Image Available

Be Couture

+32 483 511 541
No Image Available
No Image Available

I Love Mr. Mittens

+32 47 56 65 743
No Image Available

Peter Pilotto

+44 (0)207 249 2828
No Image Available

Stephan Schneider

+32 3 2262614
No Image Available

Omsk

+32 (0) 496 92 14 82
Categories: Kids, Women